Лятна програма "Училище за Здраве за Дете с Родител" с д-р Таня Грандева

 • Начало »
 • Лятна програма "Училище за Здраве за Дете с Родител" с д-р Таня Грандева

През лятната ваканция – на едноседмично „Училище за Здраве“  с д-р Таня Грандева

Може да бъдете сигурни, че ще изживеете нещо ново за вас:

За разлика от обичайното училище, в което с нетърпение чакате да удари последният звънец и да започне ваканцията, тук колкото повече наближава седмият ден, толкова повече ще Ви се иска часовникът да забави скоростта на своята стрелка.

Ето че настъпи моментът да превърна свой отдавна изграден идеен проект в реално действащ. Това лято организирам първия формат на своето „Училище за Здраве за Дете с Родител“. Лятната си ваканция от 13 до 20 юли може да изживеете, съчетавайки в едно приятното с изключително полезното. В автентичната, изпълнена с комфорт и уют „Слънчева къща“, сгушила се с целия си простор в китната махала Марафелци на Еленския Балкан ще споделя с Вас в тази една седмица цялото си време и начин на живот, основан на всички знания за здраве, които съм изградила в практиката си и съм успяла адекватно да внедря в активното си градско ежедневие.

                

                   - Защо избрах „Слънчевата къща“? 

Защото от първия си поглед през тесния процеп на едва открехнатата масивна селска порта се влюбих в нея, пристъпвайки в двора ѝ се почувствах у дома, а когато влязох в къщата - си пожелах да живея тук. Домакините Стела и Даниел Георгиеви са не просто любими мои приятели, но са едни от най-слънчевите хора, които познавам.

(Всичко, което Ви интерисува за „Слънчевата къща“ може да видите на нейната интернет страница http://www.marafeltsi.com/ ).

За мен е чест и голяма радост „Училището за Здраве“ да отвори врати в „Слънчевата къща“. А това, което на Вас Ви предстои е една седмица споделен живот с „учител в неговия дом“.

                  - Защо създавам специална програма за деца?

Казваме,  че те са чистотата и бъдещето. Вярвам, че е така и затова считам, че знание за здраве е онова, което им е нужно, а всичко останало те и сами ще постигнат. Приоритет в случая поставям на факта, че детската възраст е тази, в която се изграждат основите на възприятията и отношението към света, формират се навиците, които ако са здравословни повеждат детето още от „старт линията“ в живот на здраве. Затова, както възпитаваме децата си в ежедневните хигиенни дейности, в това как да се държат в обществото и да създават хармонични взаимоотношения, така важно е да ги възпитаме в грижа за здраве, съзнателност и лична отговорност! Здравият индивид е творяща и пълноценно проявяваща се личност! Ето това са децата, които искам да изградя в моето "Училище за Здраве". Това е програма за всяко едно дете!

                  - А защо програмата ми акцентира на връзката дете – родител?

Защото семейството, особено в първите години от живота на детето е водещата среда и пример, в които то се развива и откъдето попива знания. От своя страна родителят и детето по време на програмата с моя помощ ще се потопят в пълноценна връзка с природата, която е катализатор хармонизиращ, както човешките взаимоотношения, така и физическото здраве.

                                                                             

- Какво да очаквате в „Училището за Здраве“:

 • Теоретични знания за здравословно хранене

*Всеки ден ще водя лекция, с последователно и логично надграждане на темите. Децата също ще вземат участие. С достъпни за тях средства ще им предам знания, които от ролята ми на външен за семейството и като такъв - създаващ респект -  авторитет ще въздействат приучаващо в здравословни навици на хранене. Вашето съпътстващо с детето участие ще има допълнителен ефект в създаването на доверие и желание заедно да следвате препоръките ми.

*Всеки ден ще беседваме на теми за здравословно хранене - в почивка по време на разходка, на поляната в двора, т.н.

 • Практически уроци по приготвяне на здравословна храна

*Всеки ден всички заедно ще приготвяме храната си под мое ръководство и с постоянните ми и детайлни разяснения. Децата също ще вземат участие.

- Ще изготвя предварително здравословно седмично меню, което ще следваме в отделните дни. Това ще Ви даде идея и практически знания как да се грижите у дома за хранителния режим и меню на семейството.

- Ще споделя с Вас някои домашни тайни на приготвяне на подправки, лечебни и профилактични чайове, различни храни и елексири.

- До обед всички, включително децата, ще се храним с плодове. При нужда и по взаимната преценка на съответния родител и мен, може да включим и друг вид здравословна закуска след сутрешния чай и плодове.

- Ще се храним само с български, сезонни продукти. Дори семпла, храната ни ще бъде вкусна и пълноценна, без да е гурме – ще е красиво поднесена и привлекателна за всички сетива.

- По време на целия едноседмичен период в менюто няма да бъде включено месо (моля, имайте предвид факта, че рибата и водните дарове са месо). Сигурна съм това е притегателна сила за всички Вас, които имате интерес към вегетарианството. Ще Ви покажа как да прилагате здравословно храненето с даровете на майката-Земя.

Представителите на останалата аудитория, моля, не бързайте тук в тези редове на представяне на проекта ми автоматично „да зачеркнете“ програмата, защото сте решили, че не е подходяща за Вас и детето Ви, тъй като приемате месо и вярвате в жизнеопределящата му роля. Да, ще се храним в „Училището за Здраве“ без месо, но основна моя задача е да Ви обясня кое хранене е здравословно, защо е така, как да го прилагате, както и при желание да запазите в менюто си различните продукти от животински произход - какви промени да направите, за да приложите грижа за здравето на семейството си.

- Приоритетно място в нашето меню ще има свежата, даряваща живот и здраве храна, на която ще отредя специално място и в лекциите си.

 • Ежедневни разговори за връзката ни с природата, ползите за здравето и важността от общуването с нея и най-вече – в цялата седмица заедно ще живеем  в едно с природата.
 • Разходки пеша в природата.

Районът предоставя разнообразие от варианти за разходка. Теренът е полегат и ненатоварващ. Околността е опасана в асфалтирани пътчета, по които рядко преминават автомобили. Ще ни отведат пеша до различни селски махали, всяка със своя си автентичен облик. Очакват ни и множеството горски и полски пътеки, за да открием горички, поляни малки и големи с различен излаз и пейзаж, живописно езеро, язовир и безчет изненади, които само природата може да ни дари.

http://www.marafeltsi.com/bg/a-17/%D0%B2%D0%B8%D1%80%D1%82%D1%83%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%85%D0%BE%D0%B4%D0%BA%D0%B0/

 • Игри на воля за децата на поляната в двора, на дървените люлки, пързалката, батута. ( http://www.marafeltsi.com/bg/a-3/%D0%B3%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%BA%D1%8A%D1%89%D0%B0%D1%82%D0%B0/ )
 • Отдих в удобен хамак или на дървен шезлонг с книга в ръка, в споделен разговор, потънали в сладка дрямка под ласките на слънцето или в сянката на короната на някое дърво в двора.
 • Който разполага с велосипед и начин да си го донесе ще има възможност да пътешества с него по приятните криволичещи асфалтирани пътчета.

Вие сте човек, който проявява интерес към живота в хармония с природата и здравословното хранене, вярвате че те имат определяща здравето роля, но не Ви достигат знания и опит как правилно да ги прилагате или срещате трудност как да научите на всичко това детето си? Имате моята подкрепа, знания и опит и със сигурност ще Ви помогна!

При ограничения брой участници в програмата кой ли от Вас ще бъде сред щастливите късметлии да участва в откриването на „Училище за Здраве“ с д-р Таня Грандева? С интерес очаквам да разбера! Добре дошли!

                                             

                                

Цена:

500лв.(петстотин лева) на човек за целия престой от една седмица.

За родител (баба, дядо, настойник), който има повече от едно дете - цена 500лв. за първото дете, 350лв. (триста и петдесет лева) за второто дете, 250лв. (двеста и петдесет лева) за третото и всяко следващо дете.

Цената включва:

 • Нощувка на самостоятелно легло.
 • Храна.
 • Ежедневните теоретични и практически знания, които ще получите от д-р Таня Грандева.

В цената не са включени:

 • Транспортни разходи.
 • Застраховка по Ваше желание и решение за нейния вид и размер.

*Ще има възможност, при проявено от Ваша страна желание, на място да проведете с мен индивидуална консултация за здравословно хранене – заплащането е допълнително, не е включено в пакетната цена на едноседмичната програма. Вариантите за консултации са описани в сайта.

*Домакините на „Слънчевата къща“ предлагат допълнителни услуги - занимания, които са описани в  техния уебсайт и на място може да се заяви желание за провеждането им.

Настаняване:

Къщата разполага с един етаж със спални помещения. Санитарното помещение (тоалет и баня заедно) е едно общо на етажа, голямо и просторно. Стаите са:

 1. Стая със спалня.
 2. Стая със спалня и легло на два етажа.

Подходяща е за четиричленно семейство (родители с две деца) или за две приятелки (двама приятеля), всеки с детето си.

 1. Преходно помещение от две стаи. Първото, през което се влиза е с две самостоятелни легла под прав ъгъл. Оттук се преминава във вътрешното, където има спалня и едно самостоятелно легло.

Подходящо  за пет- или четири-членно семейство, или за две приятелки (двама приятеля) с по едно дете. Във втория случай има възможност едната (единият) да е с две деца или двама родителя да са с едно дете.

На приземния етаж се намира просторна механа с камина, обособена и напълно оборудвана кухненска част. На този етаж също има тоалетна и душ.

 

Условия за провеждане на програмата:

- Записване за програмата на: info@tanyagrandeva.com или на мобилен тел. +359 888 531 530

- Максималният брой участници е 11 (единадесет).

- Програмата ще се проведе при минимум 6 (шест) участника.

- Краен срок за записване 30юни.

- 50% от цената на програмата се заплаща на място при настаняването, 50% авансово по банков път при подаване на заявката:

"Гранд Прикс Здраве" ЕООД, с управител Таня Грандева

Societe Generale Експресбанк

Номер по IBAN : BG23TTBB94001527393691 BGN

Плащане на основание: Едноседмичен здравословен семинар

Таксите по банковия превод са изцяло за Ваша сметка!

- В случай, че програмата не се състои - ще бъдете уведомени на 01.07.2016г. и внесената от Вас сума ще Ви бъде върната в пълен размер (без платените от Вас такси по превода).

- В случай, че след 01.07.2016г. се откажете да участвате в програмата - ще Ви бъде върната само част от преведената по банков път сума, в размер на 50% от последната, а при отказ на и след 10.07.2016г. няма да Ви бъде възстановена никаква.

- Транспорт до „Слънчевата къща“ организирате и реализирате Вие самостоятелно.

- Програмата е седем дневна със седем нощувки ( пристигане и настаняване след 12ч. на 13.07.2016г. и напускане на 20.07.2016г. до обед). Не предвиждам заявилите да участват да се включват в някакъв последващ началния ден етап. Програмата има идейна цялост.